Последвайте Гласове в Колкото по-силна е Русия, толкова повече се увеличава

...
Последвайте Гласове в Колкото по-силна е Русия, толкова повече се увеличава
Коментари Харесай

Ги Метан: Войната конфронтира две визии за света, диаметрално противоположни

Последвайте ”Гласове " в 
" Колкото по-силна е Русия, толкоз повече се усилва русофобията. Западните страни постоянно са имали нуждата да имат избран зложелател, който да оправдае техните хегемонични искания и нападателни дейности ".
Това сподели пред БНР швейцарският публицист и държавник Ги Метан.

По думите му би трябвало да се гледат корените на съветската реакция по отношение на Украйна, а не повърхността, защото спорът е роден обратно в годините.
" Когато Русия стартира военната интервенция, нямаше желание бойните дейности да се уголемяват отвън Херсон и Запорожие... Началото на договарянията за мир бяха спрени от Борис Джонсън. Бившият английски министър председател заповяда на украинския президент да спре договарянията. Военните дейности трансформираха природата си и се трансфораха във война ".
В предаването " 12+3 " Метан уточни, че Русия е реагирала, с цел да не бъде ликвидирана.

" Войната се трансформира в генерализирана, съвсем международна, която конфронтира две визии за света, диаметрално противоположни - западната глобалистка визия, съгласно която Западът би трябвало да ръководи целия свят, и източната визия, която допуска многополюсен свят със съществуването на всички цивилизации до западната, а не под нейната надмощие ".
Според информация на Ги Метан е швейцарски обществено-политически активист и публицист, роден през 1956 година в Швейцария. Учил е политология, работи в разнообразни издания. От 1999 година се занимава професионално с политика. Редовен колумнист във водещите френскоезични вестници на Швейцария. През 1997 година основава и от този момент управлява Швейцарския клуб на пресата в Женева. Има швейцарско и съветско поданство.
Автор е на девет книги, измежду които " Запад-Росия. Хилядолетната война. История на русофобията от Карл Велики до украинската рецесия ", " Изгубеният континент ", " Да пледираме за свободна и суверенна Европа ", " Тиранията на положителното ", " Речник на неправилната мисъл ".
Цялото изявление на Петър Волгин с Ги Метан в предаването ''12+3'' може да чуете.
 
Източник:БНР
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР